Cabaretduo wint Juryprijs Cameretten

Het duo Alex Klaasen en Martine Sandifort hebben zaterdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam de juryprijs van 5000 gulden gewonnen van het 35ste Cameretten cabaretfestival. Volgens de jury gaven de winnaars ,,blijk van hun vele talenten op diverse gebieden, zoals zang, dans en mimiek''. De jury is ervan overtuigd dat dit professionele duo een glorieuze toekomst in het theater tegemoet gaat.

De meeste stemmen van het publiek gingen naar theaterpersoonlijkheid Guido Weijers. Met zijn opeenstapeling van ,,leuke, spitsvondige woordgrappen, hersenspinsels en zijn spontane interactie met het publiek'', wist hij zowel de jury als het publiek vanaf het eerste moment te boeien.

De persoonlijkheidsprijs ging naar de uit België afkomstige Filip Haeyaert. Filip wist het publiek en de jury te verrassen met `eigenzinnige' humor. ,,Hij verstaat de kunst van `het trage brengen' en weet met een minimum aan middelen in een zeer kalm tempo met prachtige woordspelingen het publiek voor zich te winnen'', aldus de jury.

Het succesvolle festival signaleert en stimuleert nieuw talent en biedt hen een kans een professionele loopbaan te beginnen.