Albada Jelgersma: `Beslissingen te laat'

De ingrijpende beslissingen die Laurus heeft aangekondigd om het supermarktconcern weer goed op de rails te krijgen, komen twee jaar te laat. De vorige raad van bestuur met W. Angenent en W. Kranenburg deugde niet. Dat zegt grootaandeelhouder (34,7 procent) en commissaris E. Albada Jelgersma in een vraaggesprek met het vakblad voor de supermarktsector Distrifood. Laurus gaat flink saneren in de winkelmerken Edah, Super de Boer, Spar, Basismarkt en Pet's Place. Het vlaggenschip wordt Konmar. Het had allemaal veel eerder moeten gebeuren, aldus Albada Jelgersma, die fel uithaalt naar de ex-bestuursleden. Volgens hem ontbraken er specifieke winkelmensen aan de top. ,,Twee boekhouders (Angenent en Kranenburg) weten niet hoe een retailketen werkt. Ze hebben verzuimd de integratie binnen Laurus aan te pakken.''