Youri Mulder helpt Schalke aan leiding

Youri Mulder had gisteravond een belangrijk aandeel in de zege van Schalke 04 op VfL Bochum. De Nederlander maakte de openingstreffer in het duel dat met 2-1 werd gewonnen door de ploeg van trainer Stevens.

Door de overwinning is Schalke de nieuwe leider in de Duitse voetbalcompetitie. De voorsprong op Bayer Leverkusen bedraagt twee punten. De ploeg van trainer Vogts kan de koppositie morgen overnemen door de inhaalwedstrijd tegen FC Kaiserslautern te winnen.

De langdurig geblesseerde Mulder stond voor het eerst sinds mei 1999 in het basiselftal van Schalke. De oud-international moest de afgelopen jaren vijf knieoperaties ondergaan. Hij is inmiddels genezen verklaard, maar kreeg dit seizoen een reserverol toebedeeld. Publiekslieveling Mulder kreeg onlangs een nieuw contract aangeboden, waarmee de clubleiding van Schalke haar vertrouwen uitsprak in het volledige herstel van zijn knie.

Mulder kreeg gisteravond de voorkeur boven Asamoah, die de spitspositie verruilde voor een plaats op het middenveld. In de aanval kreeg Mulder gezelschap van Sand. De Deense goalgetter scoorde vorige week drie keer in de topper tegen Hertha BSC. Tegen Bochum zorgde hij weer voor de winnende treffer. Sand heeft dit seizoen al twaalf keer gescoord.

Mulder maakte vlak voor rust de openingstreffer. In de beginfase zag hij een kopbal net naast het doel van de Nederlandse keeper Van Duijnhoven belanden. Hekkensluiter Bochum kwam vlak na rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Maric. De hoop op een verrassing duurde een kwartier. Uitblinker Sand besliste de streekderby in het Ruhrgebied die door zeventigduizend toeschouwers werd bezocht.

Franz Beckenbauer is gisteren herkozen als voorzitter van Bayern München. De tweevoudige wereldkampioen verlengde zijn zesjarige ambtstermijn tot 2003. Bij de ledenvergadering van Bayern kreeg Beckenbauer 1591 stemmen voor, 73 stemmen tegen en 31 onthoudingen. Der Kaiser kwam deze week in het nieuws vanwege de geboorte van een buitenechtelijke zoon die hij Johann heeft genoemd. Beckenbauer had van twee andere vrouwen al drie kinderen gekregen. Hij heeft ook een kleinkind.

Bayern heeft vorig seizoen een recordomzet van 283 miljoen mark behaald. Daarmee is het de eerste club in Duitsland met een omzet van meer dan een kwart miljard mark. Tegenover de omzetstijging met 13,3 procent staat de daling van de nettowinst van 24 miljoen mark naar 17 miljoen mark. Oorzaak daarvoor was de aankoop van dure spelers.