UCI wil actie tegen Magnien

De internationale wielerfederatie (UCI) heeft de Franse bond gevraagd disciplinaire maatregelen te nemen tegen Emmanuel Magnien. De Franse renner werd in augustus voor zes maanden geschorst waarvan drie maanden voorwaardelijk. Desondanks stond hij in november aan de start van drie koersen in het veldrijden.

Magnien werd tijdens de Tour de France betrapt op het gebruik van verboden middelen. De schorsing duurt tot februari 2001, aangezien in de maanden november, december en januari geen wielerkoersen op de weg zijn. Volgens de UCI was Magnien niet gerechtigd aan de veldritten deel te nemen. De renner in kwestie is zich van geen kwaad bewust. ,,Voor zover ik weet, ben ik geschorst voor koersen op de weg, niet in het veld'', verklaarde Magnien

Jean Paul van Poppel is komend seizoen wielercoach van Acca Due O. De voormalige sprintspecialist neemt Mirjam Melchers en Arenda Grimberg mee naar Italië. Bij de formatie rijdt onder anderen wereldkampioene Diana Zilioete uit Litouwen. Van Poppel stopte na de Olympische Spelen in Sydney als bondscoach van de nationale vrouwenselectie. Hij wordt opgevolgd door Herman Snoeijink.

De 25-jarige Melchers maakte sinds 1998 deel uit van de selectie. De renster uit Gendt won dit jaar de nationale titel. Bij de Spelen trok ze in de wegwedstrijd de sprint aan voor Leontien van Moorsel, die met haar hulp een gouden medaille veroverde.