Selectie Radio

OVT. Na Wilfred Lionarons van de Weekkrant Suriname een gesprek met historicus Hans de Valk over de D66-plannen om de diplomatieke relaties met het Vaticaan te verbreken. In het tweede uur o.m. het verdronken eiland in de Oosterschelde en het slot van een tweeluik over suikerfabrieken van de Handelsvereninging Amsterdam. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. een gesprek met Martin Broek over de vooraanstaande rol van Nederland in de wereldwijde wapenhandel, vakbonden in Wit-Rusland, 25 jaar onafhankelijk Suriname en projecthulp voor vrouwen op de Filippijnen. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met VVD-minister van Economische Zaken en vice-premier Annemarie Jorritsma over de sfeer binnen het Paarse kabinet, oververhitting van de economie en de gevaren van hoge looneisen. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gast is actrice en regisseuse Willeke van Ammelrooy. Verder aandacht voor de cabarettalenten van het Camerettenfestival en de nieuwe hoofdredacteur van Het Parool Erik van Gruijthuijsen recenseert de film Shaft. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met de bij Toneelgroep Amsterdam vertrekkende regisseur Gerardjan Rijnders. Radio 1, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Onder andere aandacht voor de film Biografi van documentairemaker Eline Flipse die een portret maakte van vijf levenslustige Albanezen, de verhalenbundel Het Krijgsbedrijf van dichter Jan Eijkelboom, de autobiografie van violist Theo Olof en het 12-jarige jubileum en einde van het toneelgezelschap de Trust. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.