Selectie Radio

Tema. Over de positie van Marokkaanse jongeren die vaak als crimineel worden afgeschilderd. Antropoloog Frank van Gemert praat overhet verband tussen criminaliteit, scholing en de thuissituatie. Verder een reportage over de knokkelkoorts en het Medisch Comité Nederland-Vietnam. Radio 5, 14.02-15.00u.

Nederlandse componisten. Portret van componist, ingenieur en avant-gardist Henk Badings. Radio 5, 15.02-16.00u.

Faros. Onder meer een gesprek met bioloog Ludo Hellemans die een vertaling maakte van de eerste uitgave in 1859 van On the origin of species van Charles Darwin. Radio 5, 16.02-17.00u.

Volgspot-live. Optreden van de Limburgse zanger Ton Engels, de close-harmonygroep Montezuma's Revenge, Normaal en de cabaretier Ernst van der Pasch. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Special rond de Amerikaanse arrangeur, filmcomponist en songschrijver Johnny Mandel, die deze week 75 jaar werd. Hij werkte voor o.a. Frank Sinatra, Michael Jackson, Miles Davis en Chet Baker. In 1965 kreeg hij een Oscar voor `The Shadow Of Your Smile' uit de film The Sandpiper. Radio 1, 0.04-2.00u.