KPNQwest en Versatel in AEX

Twee telecomfondsen en een handelshuis maken grote kans om in de belangrijkste beursgraadmeter, de AEX-index, te worden opgenomen. Dat blijkt uit een voorlopige selectie die Euronext heeft gemaakt op basis van omzetgegevens volgens nieuwe reglementen.

Dit jaar fuseerden de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs tot Euronext. Euronext Amsterdam hanteert als rechtsopvolger van de Amsterdam Exchanges nieuwe regels voor de handel op de AEX en de Amsterdam Midkap-index (AMX).

Op basis van de omzetgegevens tot en met 31 oktober heeft Euronext een voorlopige selectie van alle fondsen gemaakt. De twee telecomfondsen KPNQwest en Versatel maken nu grote kans toe te mogen treden tot de AEX. Ook handelshuis Buhrmann promoveert volgens de Euronext-berekeningen.

Gedegradeerd tot de AMX worden de fabrikant van luxe designtasjes Gucci en het staalfonds Corus. Verder zouden tot de middenfondsen mogen toetreden: World Online, ASM International, BE Semiconductor, PinkRoccade, De Telegraaf Holding, Exact Holding en Unit 4. Randstad, Cap Gemini, Nedlloyd, Internatio-Müller, Volker Wessels Stevin en Stork zouden uit de AMX verdwijnen. De definitieve samenstelling maakt Euronext begin volgend jaar bekend.