Jasperina als Nina in satire VPRO

Jasperina de Jong vertolkt de rol van Nina Brink in een VPRO-televisieprogramma dat komend voorjaar te zien is.

Het programma over Brink is een aflevering in de televisieserie 25 minuten van Arjan Ederveen.

Het is een persiflage op een zogeheten making of, een programma waarin de tv-kijker wordt getoond wat er komt kijken bij het maken van bijvoorbeeld een musical. Ederveen laat zien hoe de voorbereidingen van een imaginaire musical over het leven van Brink in zijn werk hadden kunnen gaan. De opnamen zijn al klaar.

Brink, de afgelopen dagen voor zaken in Londen, was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar. Volgens een woordvoerder is Brink ,,niet blij'' met het programma.

Het PR-bureau van Brink is van mening dat de oprichter van World Online in de media wordt gestigmatiseerd en vreest dat dit in het nieuwe televisieprogramma opnieuw zou kunnen gebeuren. Welke de stigmata van Brink zijn, wil zij niet zeggen. ,,Wij hebben een media-analyse uitgevoerd en willen de resultaten daarvan eerst met haar bespreken.''

Brink is de afgelopen weken te gast geweest in de tv-programma's Buitenhof en Het Lagerhuis. Nieuwe publieke optredens zijn voorlopig niet gepland. Brink heeft daaraan volgens haar woordvoerder weinig behoefte.

Tegen Nina Brink loopt een strafrechtelijk onderzoek. Het Openbaar Ministerie verdenkt de voormalige topvrouw van World Online onder meer van misleiding van beleggers rond de beursgang van het internetbedrijf op 17 maart van dit jaar.