Ivanisevic slaat rackets stuk

Goran Ivanisevic heeft weer iets bijzonders gepresteerd. In Brighton sloeg de 29-jarige Kroatische tennisser de drie rackets die hij bij zich had aan stukken. Hij kon daardoor zijn partij niet meer uitspelen en moest het toernooi verlaten.

Het gebeurde gisteren in de tweede ronde tegen de Koreaan Hyung-Taik Lee. Ivanisevic sloeg zijn eerste racket stuk in de eerste set toen Lee zijn opslag doorbrak en met 6-5 aan de leiding kwam. Nadat hij zijn racket hard op de grond had gegooid, kreeg hij een waarschuwing. Vervolgens dumpte de teleurgestelde speler zijn kapotte racket in een afvalemmer.

Nadat hij met 7-6 de tweede set had gewonnen en de partij weer open was, volgden de incidenten elkaar in de derde set snel op. Nadat hij op 1-1 een opgelegde kans miste voor een break naar 2-1 ging racket nummer twee aan stukken. Niet hij maar Lee scoorde 2-1 en direct daarna 3-1. Daar ging racket nummer drie. Dat kwam Ivanisevic op zijn tweede waarschuwing te staan.

Ivanisevic liet vervolgens aan ATP Tour-vertegenwoordiger Gerry Armstrong, umpire Kim Craven en scheidsrechter Alan Mills weten dat hij geen rackets meer had. Na een korte pauze riep umpire Craven om dat Ivanisevic in gebreke was wegens een ,,tekort aan geschikt materiaal''.

Later op de dag keerde de Kroatische tennisser met nieuwe rackets terug, voor een partij in het dubbelspel met zijn landgenoot Ivan Ljubicic. Ook die partij verloor hij. Het was een kostbare dag voor Ivanisevic, want hij moest duizend dollar boete betalen voor overtredingen van de gedragsregels.

,,Zo ben ik nu eenmaal – uniek'', verklaarde Ivanisevic na afloop zijn gedrag tijdens een persconferentie. ,,Als ik gestopt ben met tennis, zullen ze zich mij tenminste nog herinneren. Als de speler die nooit Wimbledon won. Als de speler die een partij moest staken omdat hij geen rackets meer had.'' Ivanicevic vertelde dat hij geen zin had om in Brighton te spelen, omdat hij al negen opeenvolgende partijen in het enkelspel had verloren. ,,Maar ik kreeg hier een wildcard en toen zei ik OK. Maar het was een slechte beslissing. Ik voelde dat er iets zou gaan gebeuren.'' ATP-official Armstrong wees er op dat de meeste spelers zes tot tien rackets meenemen naar een toernooi. ,,Ik dacht dat ik er maar drie nodig zou hebben, omdat ik wist dat ik hier toch niet zou winnen'' , zei Ivanisevic.

De Nederlander Raemon Sluiter is gisteravond in de tweede ronde in Brighton uitgeschakeld. Hij verloor van de als eerste geplaatste Brit Tim Henman. De eerste set ging gelijk op. Sluiter boog pas in de tiebreak met 8-10. Die tegenslag kwam hij niet te boven: 6-7 en 1-6.