Regie strak, opkomst slap bij WOL

De aandeelhoudersvergadering over de overname van World Online is vanmorgen om 11.00 uur begonnen onder matige belangstelling en een strakke regie. Formeel worden er in de Rotterdamse Doelen geen besluiten genomen, maar commissarissen en bestuursleden van World Online lichten vandaag toe waarom aandeelhouders zouden moeten instemmen met een bod van Tiscali. Het bod van dit Italiaanse internetbedrijf waardeert World Online op een derde van het bedrag waarvoor het op 17 maart van dit jaar naar de beurs is gegaan.

Met de instemming van chipfabrikant Intel, de Zwitserse familie Sandoz en bouwmagnaat D. Wessels heeft Tiscali intussen een akkoord voor de overname van aandeelhouders die 62 procent van de stukken vertegenwoordigen. Tiscali zal zijn bod medio december gestand doen als tenminste 80 procent van de aandeelhouders daarmee instemt.

World Online-bestuursvoorzitter J. Kinsella gebruikte vanmorgen meer dan een half uur voor een betoog waarin de woorden mislukking, rechtszaak en waardevermindering werden gemeden. Op en neer stappend op het podium voor een publiek van amper tweehonderd mensen betoogde hij dat ,,World Online de America Online van Europa'' wil worden. Kort voor het middaguur was er tijd voor de eerste vragen van directeur P. de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters. Hij plaatste vraagtekens bij de hoogte van het bod en de optieregelingen van World Online.