Lokalen en CDA winnen in Limburg

Lokale partijen hebben de gisteren gehouden gemeenteraadsverkiezingen in Sittard, Geleen en Born gewonnen. In het noorden van Limburg, waar ook verkiezingen nodig waren in verband met een gemeentelijke herindeling, won het CDA.

In de gemeenteraad van de op 1januari nieuw te vormen gemeente Sittard-Geleen (98.500 inwoners) krijgen de lokale partijen 17 van de 37 zetels.

De uitslag van de tussentijdse verkiezingen in het noorden van de provincie geeft een ander beeld. In Venlo, dat er de gemeenten Tegelen en Belfeld bij krijgt, won het CDA. De partij kreeg 30 procent van de stemmen. In Tegelen en Belfeld boekten ook de lokale partijen winst.

In de nieuwe gemeente Horst aan de Maas, een samenvoeging van de gemeenten Horst, Grubbenvorst en Broekhuizen, veroverde het CDA de absolute meerderheid. De opkomst lag in Venlo net onder de 50 procent. In Horst aan de Maas was dat 57,6 procent.

Het stemmen verliep niet overal vlekkeloos. In Born ging 's ochtends een stemcomputer stuk. Het stembureau moest 25 kiezers naar huis sturen.