Jongen (14) misbruikt

De politie Friesland heeft vier mannen aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een 14-jarige jongen uit Wieringen. Het gaat om een 53-jarige kennis van de jongen uit Wieringen en om drie Friezen van 58, 64 en 49 jaar.

De 53-jarige man uit Wieringen geldt als hoofdverdachte. De jongen werd vanaf zijn twaalfde door de Wieringer misbruikt. Deze bracht het slachtoffer in contact met andere mannen, onder wie de drie aangehouden Friezen. Zij maakten via een contactbox voor homo's afspraken met de Wieringer. De seksuele contacten met de jongen vonden plaats op homo-ontmoetingsplaatsen en bij de verdachten thuis.

De hoofdverdachte werd begin deze maand, na een anonieme tip aan de politie, aangehouden op de parkeerplaats Breezanddijk op de Afsluitdijk. Het 14-jarige slachtoffer zat bij hem in de auto en zei vrijwel direct tegen de politie dat hij misbruikt was. De politie sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.