IMF waarschuwt London voor `cadeaus'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gisteren de Britse minister van Financiën Gordon Brown gewaarschuwd voor het uitdelen van cadeautjes in de aanloop naar de komende parlementsverkiezingen, verwacht in mei 2001. In zijn jaarlijkse rapport over de Britse economie zei het IMF bezorgd te zijn dat de in maart bekendgemaakte begroting voor de komende drie jaar en de eerder deze maand geopenbaarde tussentijdse begroting zouden kunnen leiden tot hogere rentetarieven. Hoewel de prestaties van de economie ,,indrukwekkend'' zijn, betekent ,,de hoge mate van onderzekerheid'' dat de Britse centrale bank ,,grote vaardigheid'' nodig zal hebben om de rentetarieven te bepalen, aldus het fonds. Begin deze maand strooide Brown in zijn tussentijdse begroting voor vijf miljard pond sterling (ruim 18 miljoen gulden) rond aan douceurtjes voor ontevreden Britten.

(Redactie Economie)