Humeurtje

Van die dagen. Je wordt wakker met het gevoel dat het dekbed in je hoofd terechtgekomen is. Volgens de radio zal de temperatuur óplopen tot tien graden, en je moet er niet aan denken waar die dan helemaal vandaan moet komen. Die dagen eindigen er meestal mee dat je op de bank `niemand houdt van mij' zit te denken – met de telefoonstekker eruit, want je zult net zien dat ze dan gaan bellen om het tegendeel te bewijzen. Van je vrienden moet je het hebben. Het is trouwens nog een tamelijk complexe gedachte, dus ze moeten niet zeuren. Ter vergelijking: het intelligentste wat gisteren in me omging was `er zit een stang, er zit een stang'. (Ik had een fiets geleend.)

Echt erg is het pas als er ook nog een nationaal evenement op tv is, een wedstrijd van het Nederlands elftal of zo. ,,Iedereen die ook maar enigszins van belang is, zit op een mooie plaats in het stadion vanavond'', jubelt de verslaggever dan. Volgt een close-up van de koningin, die kijkt of Nederland al gewonnen heeft. Die vrouwen weten ook niks van voetbal.

    • Ellen de Bruin