FD in bod op Vlaamse zakenkrant

Het Financieele Dagblad heeft samen met de Vlaamse uitgevers Maatschappij en het Noorse mediabedrijf Shibsted een bod gedaan op de Vlaamse krant de Financieel-Economische Tijd. Die krant – oplage 55.000 – staat te koop omdat de meerderheidsaandeelhouder, een werkgeversorganisatie, niet wil investeren in de toekomstplannen van de krant en dus zijn belang wil verkopen. De redactie van de Financieel-Economische Tijd wil niet worden gekocht door de Vlaamse Uitgevers Maatschappij die tevens het dagblad De Standaard uitgeeft. De Standaard is een concurrent van de Financieel-Economische Tijd. De redactie wil liever als zelfstandige krant verder gaan met aandeelhouders die geen uitgever zijn, zegt hoofdredacteur Marc van Cauteren. Twee andere Vlaamse uitgevers – Roelarta en de Persgroep – hebben ook samen een bod gedaan. (Redactie Economie)