United wint ruim ondanks zwakke start

Manchester United is de tweede ronde van de Champions League begonnen met een ruime zege op Panathinakos (3-1). Het team van Ferguson nam pas afstand diep in de tweede helft.

Manchester United werd in de eerste helft weggespeeld, maar strafte de Griekse missers na rust keihard af. Panathinaikos overrompelde Manchester op Old Trafford in de beginfase met technisch vaardig en goed gegroepeerd spel, waarbij de bal razendsnel rondging. Driemaal vonden de Grieken een opening in de Britse defensie, maar de opgelegde kansen werden allemaal verprutst. De Poolse aanvaller Warzycha stond twee keer in ideale positie, een keer na een hakje van landgenoot Sypniewski, maar kwam niet langs Manchester-doelman Barthez.

Manchester was nauwelijks gevaarlijk. Alleen Beckham kwam vanaf de rechterflank met bruikbare voorzetten. Na een half uur legde hij de bal perfect op het hoofd van Sheringham, die over kopte. De spits bewees meteen na rust wel zijn waarde. Sheringham reageerde het snelst op een uittrap van Barthez, die via het hoofd van Yorke in het Griekse strafschopgebied belandde: 1-0.

Manchester nam het duel in handen, maar Panathinaikos wist op dat moment ineens wel te scoren. Barthez, in de eerste helft redder van zijn ploeg, faalde bij een vrije trap van Karagounis. Hij deed een paar stappen naar voren, waarna Karagounis de bal over hem heen krulde: 1-1.

Manchester bleef domineren en forceerde tien minuten voor tijd via een individuele actie de beslissing. De Fransman Sylvestre soleerde zich vrij. Doelman Nikopolidis kon zijn schot nog keren, maar Scholes werkte de rebound binnen: 2-1. De rossige middenvelder werd vervolgens de held van de 60.000 fans. Hij maakte de marge nog ruimer (3-1), door de bal na een fraaie combinatie van Beckham en Sheringham over Nikopolidis te lepelen.

Valencia boekte in dezelfde groep A een simpele zege op Sturm Graz (2-0). De Spanjaarden, vorig jaar finalist en dit jaar in de eerste ronde ingedeeld met Heerenveen, waren oppermachtig via goals van de Noor Carew en Juan Sanchez.

AC Milan begon de tweede ronde in groep B moeizaam. De Milanezen hielden Galatasaray ternauwernood op 2-2. De Braziliaanse scherpschutter Jardel en Hasan Sas scoorden voor rust voor de Turken, vlak na elkaar. Jardel volleyde met de linkervoet binnen, Sas kopte twee minuten later de tweede binnen. Na rust redden de Spanjaard Jose Mari en de Oekraïner Sjevtsjenko (strafschop) de thuisploeg voor een blamage.

De Turkse kampioen begint een ware `Angstgegner' te worden voor AC Milan. Vorig jaar tekenden ze voor de uitschakeling van de Italianen in de Champions League. Op de laatste speeldag wonnen ze met 3-2 aan de Bosporus. Ze mochten door dat resultaat door in de UEFA beker, die ze prompt wonnen.

Het Spaanse Deportivo La Coruña maakte een einde aan de fraaie reeks thuisoverwinningen van Paris St. Germain. De Fransen waren in de eerste ronde in Parc des Princes ongeslagen met twaalf goals voor, maar verloren ditmaal met 3-1. Algerino bracht de Parijzenaars op voorsprong, alvorens het Spaanse feest aanbrak. De Marokkaan Naybet en Flores vonden het doel. Invaller Makaay, in de 67ste minuut in het veld gekomen voor Deportivo, scoorde in de laatste minuut.