Ouders Máxima bij Beatrix

De ouders van Máxima Zorreguieta, de vriendin van kroonprins Willem-Alexander, zijn het afgelopen weekeinde op bezoek geweest bij koningin Beatrix en prins Claus. Het echtpaar ontmoette de koningin en haar man op paleis Huis ten Bosch, zo bevestigde de Rijksvoorlichtingsdienst vanmorgen.

Volgens de hoofddirecteur van de RVD, E. Brouwers, ging het om een privé-bezoek, waarover hij verder geen mededelingen wilde doen. Zijn bevestiging volgt op een reportage in het weekblad Privé van deze week, waarin het bezoek van de ouders van Máxima wordt onthuld.

Volgens RVD-directeur Brouwers is het de eerste keer dat de beide ouderparen elkaar ontmoeten. De ouders van Máxima dineerden volgens Privé op paleis Huis ten Bosch, overnachtten op paleis Noordeinde en bezochten ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhove in Huis Het Loo in Apeldoorn.

Gevraagd naar de reden van het bezoek zei Brouwers: ,,Het lijkt mij niet zo vreemd dat de wederzijdse ouders van een stel dat al geruime tijd een relatie heeft, elkaar een keer willen zien.''

Hij wilde niet zeggen of het bezoek een aanwijzing is dat een verloving van Willem-Alander en Máxima ophanden zou zijn.