Krant in 2 op 3 gezinnen

Per honderd huishoudens worden in Nederland 66 dagbladen verspreid. Als wordt meegerekend dat een vijfde deel van de bevolking de krant dagelijks doorgeeft, bijvoorbeeld aan de buren, komt in 78 procent van de huishoudens de krant op tafel.

Cijfers van Cebuco, de koepel van de dagbladen, over de twaalf maanden voorafgaand aan eind september, laten zien dat de effectieve oplage van de dagbladen iets (0,9 procent) is gedaald. In totaal bedroeg de oplage in deze periode 4.442.522 exemplaren per dag.

De lichte daling komt volgens het Cebuco niet door de gratis ochtendtabloids Metro en Spits!, waarvan er samen dagelijks 650.000 van de persen rollen.

Het Financieele Dagblad was de grootste groeier. De oplage klom van 55.379 naar 63.772. Trouw volgde direct met een stijging van circa 10.000 naar een dikke 125.000.