Afwasmachine

De verkoper bij de Megapool wil mij wel even helpen bij het kopen van een nieuwe afwasmachine. Er staan er tien op een rij, van 600 tot 1.600 gulden. ,,Wat is het verschil'', vraag ik.

,,Het is dus het verschil tussen een héééle slechte en een héééle goede'', verduidelijkt de verkoper.

,,O, u verkoopt hele slechte apparaten'', vraag ik.

Stilte. Ik probeer nog eens wat. ,,Waarom is die dure beter?''

,,Nou, die goedkope heeft dus twaalf couverts en die dure heeft, euh, ook twaalf couverts.''

,,Wat betekent dat, twaalf couverts?''

,,Wacht even, ik ga het vragen.'' De verkoper loopt weg. Even later: ,,Dat gaat dus om de inhoud.'' Dat ze even groot waren, had ik al gezien. Verder nog verschillen? ,,Nou, die goedkope heeft dus zes programma's en deze heeft, even kijken, ook zes programma's.''

    • Yasha Lange