Verloren Appel boven water

Het Haagse Gemeentemuseum heeft een verloren gewaand schilderij van Karel Appel teruggevonden in het huis van een lid van de eigen vriendenvereniging. Het gaat om Eat that chicken, uit een serie die Appel maakte naar aanleiding van ontmoetingen met jazzmusici in New York. De vondst werd gedaan tijdens de samenstelling van een tentoonstelling van bezittingen van leden van de Vereniging Vrienden van het Gemeentemuseum.

In de recent verschenen Appel-biografie van Catherine van Houts vroeg Appel zich nog af waar `dat kleine doekje' uit 1961 gebleven is. Het blijkt nu om een schilderij van 1 meter 30 bij 97 centimeter te gaan. Inmiddels is er contact geweest tussen Appel en de eigenaren van het doek. Eat that chicken is van 2 december tot en met 4 februari te zien op de expositie `Huiskamers? Schatkamers!' in Museum Het Paleis aan het Voorhout in Den Haag.