TV-serie All Stars wint Emmy Award

De Nederlandse televisieserie All Stars van de VARA heeft maandag in New York de internationale Emmy Award gewonnen in de categorie drama. De tv-serie gaat over een vriendenclub annex amateurvoetbalteam. In de winnende aflevering speelt het voetbalteam een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Duits elftal. De Nederlandse amateurs doen er alles aan om zich voor de verloren WK van 1974 te revancheren.

De Emmy's werden uitgereikt tijdens een diner in het Sheraton hotel. De internationale raad van de Amerikaanse National Academy of Television Arts and Sciences koos de winnaars. All Stars heeft al meer internationale onderscheidingen gewonnen. In mei werd de serie onderscheiden tijdens het Gouden Roos Festival in Montreux met de Zilveren Roos en de Persprijs.

All Stars wordt voor de VARA geregisseerd en geschreven door Jean van der Velde en geproduceerd door Rolf Koot, hetzelfde team dat in 1997 de gelijknamige speelfilm maakte waar de tv-serie op is gebaseerd. Op dit moment zendt de VARA herhalingen uit, vanaf 6 december start een nieuwe serie. De VPRO-jeugdserie De Daltons was genomineerd voor beste jeugdserie maar die categorie werd gewonnen door de Canadese serie The Magician's House.