Buhrmann koopt papiergroothandel

Handelshuis Burhmann breidt zijn aanwezigheid in Zweden uit. De onderneming koopt de groothandel Grafiskt Papper Norden. De nieuwe aanwinst draaide vorig jaar met twintig werknemers een omzet van 33 miljoen gulden. Het Zweedse bedrijf is actief met fijnpapieren en richt zich op reclamedrukkerijen. Buhrmann heeft de acquisitie gedaan om de geografische positie te versterken. ,,We willen toe naar een pan-Europese dekking,'' zo lichtte Buhrmann gisteren toe.

Met de overname van de winstgevende onderneming is 11 miljoen gulden gemoeid, aldus de verkopende partij Metsä-Serla Oyj. Het handelshuis uit Amsterdam, dat in eigen land een vijandig bod heeft uitgebracht op de kantoorinrichters Ahrend en Samas, is in het Scandinavische land al aanwezig met distributie. Dat doet Buhrmann in een gezamenlijke onderneming met FinpappersSpecilisten.