Bedrijven Amsterdam kopen stroom Nuon

Het energie- en waterbedrijf Nuon gaat elektriciteit leveren aan enkele grote ondernemingen in en rond Amsterdam, waaronder Schiphol en de Aalsmeerse bloemenveiling. De Stichting Inkoop Energie Amsterdam (SIEA), die behoort tot de grootste stroomafnemers in Nederland, heeft hierover een overeenkomst gesloten met Nuon. Het contract is niet alleen omvangrijk – 600 GWh per jaar – maar ook beladen.

Vorig jaar snoepte Eneco de SIEA af van Nuon door de stroom onder de Nederlandse prijs aan te bieden. Toen Eneco er vervolgens niet in slaagde om goedkope stroom uit Duitsland te importeren moest de stroom vervolgens in Nederland voor een hogere prijs worden ingekocht. Dat leidde tot veel rechtszaken tussen de Nederlandse energiebedrijven. Het contract tussen Nuon en SIEA geldt voor 2001 en de eerste helft van 2002, waarbij de stroomprijs voor de laatste twee halfjaren is gekoppeld aan de gasprijs.