14 bedrijven krijgen reïntegratie-opdracht

Veertien bedrijven gaan volgend jaar 40.000 werklozen en arbeidsongeschikten aan het werk helpen. De bedrijven kwamen bij de veiling van 97 kavels WAO'ers en WW'ers als beste uit de bus, zo heeft het GAK gisteren bekendgemaakt. Met de opdracht is ongeveer 300 miljoen gulden gemoeid. De openbare aanbesteding volgt uit de privatisering van bemiddeling van de werklozen en arbeidsongeschikten. Tot nu toe deden de arbeidsbureaus dat werk, maar vanaf 2001 nemen commerciële bureaus dit over. Het GAK wil niet zeggen of Kliq, het geprivatiseerde reïntegratiebedrijf van arbeidsvoorziening, de meeste kavels is gegund. ,,Kliq is samen met uitzendbureau Start en de reïntegratiebedrijven Kuijper en Van Dreumel en Argonaut één van de grotere'', is alles wat directeur H. Ouwerhand van het GAK wil zeggen. Ongeveer 170 bedrijven dongen mee met de veiling. Twintig bedrijven voldeden aan de eisen. Ze brachten 600 offertes uit op 20 kavels.