Zaragoza vergroot zorgen Barcelona

De sportieve crisis bij Barcelona houdt onverminderd aan. De Spaanse voetbalclub ging gisteravond met 3-1 onderuit bij het lager geklasseerde Real Zaragoza. Daardoor zakte het elftal van de veelgeplaagde trainer Ferrer naar de negende plaats op de ranglijst. Vorige week verloor Barcelona op eigen veld met 2-1 van Villareal.

Met Cocu en Kluivert in de basis, en Reiziger, De Boer en Overmars op de bank, kon Barcelona geen indruk maken in Zaragoza. Vlak voor rust bracht Lanna de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft profiteerde Jamelli van een blunder van doelman Arnau, de vervanger van de gepasseerde Dutruel.

Ignacio besliste de wedstrijd na een uur met een kopbal in vrijstaande positie. In de laatste minuut deed het onherkenbare Barcelona via Gérard nog iets terug: 3-1. Donderdag speelt de sukkelende formatie in België tegen Club Brugge in het UEFA-Cuptoernooi. Real Madrid klom dankzij misstappen van de concurrentie naar de derde plaats. De club won zelf met 1-0 bij Villareal, terwijl koploper Valencia op 1-1 bleef steken bij nummer vier Alavés en Deportivo la Coruña (tweede) hetzelfde deed tegen Osasuna.

In Engeland besliste middenvelder Beckham de stadsderby tegen Manchester City, door al na anderhalve minuut uit een vrije trap de enige treffer voor United voor zijn rekening te nemen: 1-0. De voorsprong op achtervolger Arsenal werd opgevoerd tot vijf punten, omdat de club uit Londen met 2-0 verloor bij Everton. Chelsea, met De Goey, Melchiot en Hasselbaink, zakte verder weg door een 2-0 nederlaag tegen Charlton Athletic.

In Italië was oud-Feyenoorder Cruz gisteren de gevierde man bij zijn nieuwe club Bologna. De Argentijnse spits maakte zes minuten voor tijd het winnende doelpunt in het duel tegen Parma: 2-1. Daardoor klom Bologna naar de vierde plaats, vijf punten achter koploper AS Roma dat, onder meer dankzij twee treffers van Batistuta, met 4-1 te sterk was voor Udinese. Juventus maakte opnieuw geen indruk. Tegen het laaggeplaatste Brescia bleef het 0-0. `Juve' staat vijfde op zes punten van Roma. Lazio Roma en AC Milan deelden zaterdag de punten, 1-1.

In Duitsland troefde Schalke 04 naaste concurrent Hertha BSC af. In Berlijn won het elftal van trainer Stevens met 4-0. Drie van de vier doelpunten kwamen op naam van Sand. Schalke staat tweede en heeft één punt achterstand op koploper Leverkusen.