Te koop

Fruitlippen

Vitamin Power lippenbalsem van Labello (informatie: 036-5389316). Voor ƒ5,05 (adviesprijs) vanaf januari 2001 te koop bij drogisterijen.

In winterse tijden kraakt niet alleen het ijs, maar ook menig lip. Doordat de huid van de lippen geen talgklieren bevat, missen zij het beschermende laagje dat vochtverlies voorkomt. Koud, maar ook warm weer onttrekt zoveel vocht aan de huid dat lippen extra hydratering nodig hebben.

Labello Vitamin Power is een gel die vitamine A, C, E en B5 bevat die de weerstand van de lippen zouden moeten verbeteren en bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. De gel trekt snel in en smaakt en ruikt naar fruit.

Jacqueline op 't Hof doet dermatologische tests van cosmetica in opdracht van het bedrijfsleven. Dat de lippen extra bescherming nodig hebben, staat buiten kijf, zegt ze, maar de extra vitaminen zijn niet per se nodig. ,,Het gaat bij uitdroging van de huid vooral om bescherming middels een laagje vet. Vroeger gebruikte men bijvoorbeeld Purol of Uierzalf op de lippen. Dat werkt prima, al heeft een stick of tube het voordeel dat de vingers vetvrij blijven.''

Klein en koel

Minicooler van Touch Incentive Marketing (informatie via 010-2920666 of e-mail: info@touchincentive.nl). Bestellen op www.minicooler.com. Prijs ƒ325,00, inclusief verzend- en rembourskosten.

Een draagbare, trendy vormgegeven, lichtgewicht en kleine koelkast, die bovendien ook nog kan verwarmen. Zo is de Minicooler het beste te omschrijven. De `koel- en verwarmkast' heeft een inhoud van 13,5 liter en er passen 18 blikjes of 4 (frisdrank)flessen in.

De Minicooler is bedoeld voor een ieder die tijdens het werk (op kantoor of op de werkkamer) met een greep onder zijn bureau een koel drankje wil gebruiken. Maar hij is ook geschikt voor in de auto, caravan of op de boot, want hij werkt zowel op 220 als op 12 Volt. Een soepje opwarmen kan hij ook. Desgewenst verwarmt hij tot maximaal 65 graden Celcius.

Wibren Boersma is interieurspecialist voor het bedrijfsleven en vindt de Minicooler wel een uitkomst. ,,Vooral op grote kantoren staat er altijd een rij bij de drankenautomaat. Tijd is geld, dus is het een uitkomst als iedere werknemer een eigen koelkastje zou hebben.'' Er is echter een groot nadeel aan het hebben van een Minicooler, meent hij. ,,Bij de drankenautomaat ontmoeten werknemers elkaar. Het is het laatste beetje sociale contact dat zij op de moderne, geïndividualiseerde werkvloer hebben.''

Kloddervrij lijmen

Nieuwe verpakking Pattex houtlijmen (informatie: www.henkel.nl/diy of 030-6073438). Prijzen van ƒ4,45 tot ƒ24,75. Te koop bij doe-het-zelfzaken.

De houtlijmen van Pattex hebben een handiger verpakking gekregen. Lijm is een lastig te hanteren product. Of de vingers zitten na gebruik aaneen, of de dop is onvindbaar. Daarnaast zijn laatste restjes alleen te gebruiken door de fles open te knippen, wat weer het einde van het werkzame leven van de schaar betekent.

Al deze onhandigheden moeten, wat Pattex betreft, verleden tijd zijn. De 100 gram-flacon is voorzien van een kwastje in de dop. De lijm kan daarmee in een dun laagje, in plaats van `kloddergewijs' worden aangebracht. De 250 en 750 gram varianten hebben tegenwoordig een zachte fles, die bovendien een schuine zijkant heeft. Voordeel: het laatste restje blijft voorin zitten, ook als de gebruiker de fles voor een pauze weglegt. De draaidop kan tijdens gebruik aan de fles worden geklikt.

Doe-het-zelver Jimmy Broekhuis: ,,Pattex is niet goedkoop, maar het kwastje en de dophouder zijn erg handig. Houtlijm wordt steeds beter en kan schroeven vaak vervangen. Dat zal de reden zijn dat eindelijk eens is gekeken naar het praktische gebruik ervan.''

    • Aranka Klomp