Selectie Radio

De wandelende tak. Over Bulgaarse muziek en het Nationale Folklore Festival in Koprivshtitsa dat eens in de vijf jaar wordt gehouden. Radio 4, 18.30-19.30u.

Opium. Voormalig concertmeester van het Concertgebouworkest Theo Olof over o.a. zijn autobiografie Flarden en acteur Henk van Ulsen over de schilder van IJssellandschappen Jan Voerman sr. Verder Wanda Reisel over haar nieuwe boek Een man een man. Radio 1, 20.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van Maarten van Buuren, hoogleraar Franse letterkunde te Utrecht, een lezing van politiek tekenaar Joep Bertrams over zijn werk bij Het Parool. Tevens Arjen Kikkert over de steekmug en een gesprek met Heerenveen-trainer Foppe de Haan. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Over priesters die hebben gebroken met hun celibaatsgelofte. Ook een ex-vriendin en historicus. Radio 1, 0.04-1.00u.