Orgasmatron

Kamasutra, erotische lifestylebeurs in de Jaarbeurs Utrecht, 17 tot en met 19 november.

De verlichting was spaarzaam op het rondreizend circus van vaste standhouders dat de Kamasutra-beurs heet. Bij de eerste stand liet ik mijn oog weiden door een bos van chocoladefallusjes in strijklicht, groot en klein (ik zou ze verderop ook in hout zien uitgevoerd, leunend over een asbak die in het scrotum gesneden was).

,,Ach natuurlijk, het wordt weer kerstmis'', zei ik tegen de standhouder, die me niet begreep. Ik wees op een slordig geschreven kaartje naast chocoladeplakjes met een kerf. Kutjes klein, kutjes groot, met prijs.

,,Het is er weer tijd voor.''

Wat of ik bedoelde? Ik legde uit dat ik een boek gelezen had, Nanninga's Brood en gebakvormen en hunne beteekenis voor de folklore en dat men vroeger, in de heidense dagen met kerst (de `joeltijd') altijd joelkutten bakte.

,,Koek met een kerf, dit lijkt daar op.''

Ik mocht best eens verderop gaan kijken, zei hij, als ik toch niet kocht.

De Kamasutra, natuurlijk in boekvorm aanwezig op deze beurs. De propaganda voor het onderscheid in standen werd ook in strips gebracht. Verder alleen attributen voor het echte, onvervalste bestaan: lingerie dat haar bestaan ontkende, oliën en vetten, de super-verwen-pakketten om voor moederdag te bewaren, men kon zich airbrush- of glasnagels aan laten meten, er waren de valsepruikenstands voor liefhebbers van hairy, ik zag de Light it up-vibo, de Techno-Flex-Pleaser, de Combo Tool, de Pocket-Pussy, een zaadpomp die Red Devil heette, penistuigjes en dan de Odilio, het genotshout met twee bruikbare uiteinden ter G-spotstimulatie, ontworpen door een Rietveld-studente.

,,Wat denk je ervan?'', zei een blonde vrouw even verder, wijzend op haar uithangbord met `Ro & Ro' er op geschilderd.

Haar product bestond uit West-Friese parencluborganisatie. ,,Voor de echte swingers, weet je wel? Elke maand weer andere items. Kan lingerie-show zijn, of bodypaint, soms komt ook de schaamhaarkapper langs.''

Ik concentreerde me nu toch snel op het ongedachte product. De stripteaseshow op trommelvliesmuziek (boeken: veertien dagen voor het feest) misschien? Ik aarzelde. Het assortiment van Satisfactory (zie ook www.satisfactory.nl)? Dacht het niet. Wel stond ik even stil bij de lustopwekkende wereld van de Aromasteam, waar twee strak vormgegeven stoomcabine's stonden opgesteld – de éénpersoons Serene en de Gemini voor twee. Ook heb ik nagedacht over de energiebanen stimulerende mogelijkheden van de Orgasmatron. Een populair product: ik moest me aansluiten bij een lange rij boeren, burgers en buitenlui, voor de gelegenheid gekleed in gedurfde duffels, of opengewerkte leren motorjassen, waaruit hier en daar vlees zo wit als melk geperst, met wat geluk een heuse tepel.

De orgasmatron, tsja, vooruit dan maar. Een hooivorkachtig instrument, met rondgezette, flexibele punten, zeven in getal, te plaatsen op het hoofd.

Nooit gezien, nooit gedacht dat zoiets óók bestond.

Toen ik eindelijk aan de beurt was bleek het prikkels op te wekken, overal, behalve in mijn kamasutra-gebied. En dat had ik wél gedacht.

    • Atte Jongstra