Liquidatie gevolg van benderuzie

De 30-jarige Joegoslaaf die vrijdagavond in het Japanse restaurant Kobe in Amsterdam werd doodgeschoten, had ruzie met verschillende groeperingen binnen het criminele milieu. Dit blijkt volgens de politie uit het rechercheonderzoek. De politie vermoedt dat dit conflict de directe aanleiding voor de moord is geweest, maar doet over de aard van de ruzie geen mededelingen. De slachtoffers werden doelbewust neergeschoten door een nog onbekende man in het restaurant aan de Nieuwezijds Voorburgwal, pal tegenover het politiebureau. De aanslag was volgens de politie met name gericht op de 30-jarige Joegoslaaf. Bij de schietpartij kwamen ook een andere Joegoslaaf (28) en een 27-jarige Nederlandse vrouw om het leven. De dader was vermoedelijk een negroïde man van 25-35 jaar met een lengte van ongeveer 1.85m en dreadlocks tot op de schouders.