Expositie Duitsland en Nederland

`Duitsland-Nederland: zonnig tot bewolkt' is de titel van een tentoonstelling over de relatie tussen beide landen die vanaf morgen is te zien in het Haus der Geschichte in Bonn. De tentoonstelling wordt geopend in aanwezigheid van koningin Beatrix en de Duitse president Johannes Rau.

Aan de hand van zo'n 800 voorwerpen, foto's en documenten worden onderdelen uit de gezamenlijke geschiedenis vanaf het eind van de Tweede Wereldoorlog getoond. Zo is er aandacht voor het huwelijk van Beatrix en Claus, de grote demonstraties in Nederland tegen de brandstichting in Solingen en voor de altijd emotionele voetbalwedstrijden tussen de landen. Duitsland-Nederland is tot en met 16 april 2001 in Bonn te zien, en komt daarna van half mei tot half september naar het Rijksmuseum in Amsterdam.