De Graafschap ontslaat trainer

Eredivisieclub De Graafschap heeft vanmorgen hoofdtrainer Rob McDonald ontslagen. Het bestuur van de Doetinchemse voetbalclub houdt de Brit verantwoordelijk voor vijf achtereenvolgende nederlagen. Assistent-trainer Jurrie Koolhof neemt zijn taken waar.

Gisteren verloor De Graafschap met 1-0 bij RKC Waalwijk. De club heeft tien punten uit veertien duels en bezet de op drie na laatste plaats.

McDonald moest vanmorgen uit de krant vernemen dat hij was ontslagen. Hij is de eerste trainer die dit seizoen wordt ontslagen in de eredivisie. De uitwedstrijden verlopen dit seizoen niet naar wens. Op eigen veld slaagt de ploeg er iets gemakkelijker in om punten te behalen.,,We hebben geregeld spectaculair voetbal getoond'', zei McDonald vanmorgen. ,,Maar over de hele linie is het natuurlijk slecht. Mijn ontslag kwam niet onverwacht. Ik ben blij dat de club consequent is geweest. Want ik wil niet aan een lijntje gehouden worden.''

Enkele maanden terug klaagde McDonald over een te kleine selectie. Dat kwam hem op een vermaning van de clubleiding te staan. ,,Het was bedoeld als waarschuwing. Nu tekenen de gevolgen zich steeds duidelijker af. We hebben meer spelers nodig, maar helaas is het geld er niet.''

Volgens algemeen directeur Jacco Swart liet ook de wisselwerking met de spelers te wensen over. McDonald: ,,Ik heb natuurlijk een conflict gehad met Viscaal. Maar geen enkele speler maakte kenbaar problemen met mij te hebben. Ik zou het jammer vinden als ze achter m'n rug om hebben geklaagd.''

De ontslagen trainer ziet niet om in wrok. ,,Ik had dit jaar voor geen goud willen missen. De club heeft mij altijd open en respectvol behandeld, dat krijgen ze ook terug.'' McDonald hoopt snel een nieuwe club te vinden. ,,Want voetbal is mijn lust en mijn leven.''