Aanhouding in zaak enigma

De Britse politie heeft vrijdag een man gearresteerd in verband met de diefstal in april van een zogeheten enigma, een Duits militair codeerapparaat uit de Tweede Wereldoorlog. Onduidelijk is of de man, die vandaag zal worden voorgeleid, ervan wordt verdacht verantwoordelijk te zijn voor de diefstal of wordt beschouwd als heler. Het apparaat werd vorige maand, zonder drie van de vier rotors die de codering uitvoeren, bezorgd bij BBC-presentator Jeremy Paxman. Kort tevoren was geprobeerd om Bletchley Park, het vroegere centrum van de geheime dienst dat is ingericht als museum, te chanteren met de bedreiging de enigma te vernietigen. Bletchley Park was bereid de 25.000 pond te betalen om de enigma terug te krijgen, maar heeft het geld nooit aan de dieven overhandigd. Onduidelijk is waar de drie verdwenen rotors zijn.