Selectie Radio

OVT. Het eerste uur geheel gewijd aan Suriname naar aanleiding van de viering van 25 jaar onafhankelijkheid op 25 november a.s. Verder aandacht voor de onlangs overleden schrijver Hugo Pos, het 15-jarig bestaan van het Verzetsmuseum in Amsterdam en het boek over Hofleveranciers in Nederland. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Milieuminister Jan Pronk maakt de balans op van de eerste week van de zesde VN Klimaatconferentie in Den Haag. Gesproken wordt o.a. over de invloed van de Amerikaanse presidentsverkiezing op deze klimaattop, het broeikasprobleem en of milieuministers wel in staat zijn om de klimaatproblemen op te lossen. Radio 1, 12.30-14.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met mr. Yvonne C.M.Th. van Rooij (Eindhoven, 1951), oud-staatssecretaris van Buitenlandse Handel, oud-CDA Tweede-Kamerlid en sinds 1 september 1997 voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Radio 1, 20.02-21.00u.

Volgspot. Gesprek met acteur en zanger Frits Lambrechts over o.a. de komische musical Het mysterie van Charles Dickens die op 25 november in première gaat. Radio 1, 0.04-1.00u.

Nachtlicht. Smartlapschrijvers dragen hun eigen levensliederen voor. Verder enkele intreurige verhalen en gedichten van Herman Pieter de Boer en Heere Heeresma. Radio 1 & 2, 1.04-6.00u.

Ophef & vertier. O.a. aandacht voor de toneelvoorstelling Penetrator van het Nationale Toneel; de expositie Pleidooi voor intuïtie in het Haagse Gemeentemuseum; het nieuwe boek van Ronald Giphart Ik omhels je met duizend armen en de 19de-eeuwse Franse schrijfster George Sand, pseudoniem van Aurore Dupin. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.