Schrempp zet het mes in Chrysler

DaimlerChrysler-topman Jürgen Schrempp heeft hard ingegrepen om een eind te maken aan de verslechtering van de resultaten bij de Amerikaanse tak, Chrysler. De Amerikaanse topman Jim Holden wordt bij Chrysler op staande voet vervangen door een Duitser, Dieter Zetsche, die momenteel binnen DaimlerChryslers raad van bestuur verantwoordelijk is voor de vrachtwagendivisie.

Zetsche zal in Detroit orde op zaken proberen te stellen en in het eerste kwartaal van volgend jaar een reorganisatieplan presenteren. Het nieuws, dat deze week al was uitgelekt in zowel de Duitse als Amerikaans pers, werd gisteren bekendgemaakt na een vergadering van de raad van commissarissen van DaimlerChrysler in Stuttgart. Wolfgang Bernhard, ook een Duitser, krijgt bij Chrysler de nieuwe functie van `chief operating officer'. Eind oktober werd bekend dat Chrysler in het derde kwartaal een verlies leed van 579 miljoen euro (1,3 miljard). De verwachting van analisten is dat de cijfers over het vierde kwartaal nog slechter zijn.