Schuldeisers tegen reddingsplan HEC

Het jongste plan om Hyundai Engineering & Construction (HEC) van de ondergang te redden is vandaag verworpen door aangesloten maatschappijen en de grootste crediteur. Zo weigert Hyundai Heavy Industries, de scheepsbouwtak van hetzelfde Zuid-Koreaanse conglomeraar waartoe ook HEC behoort, het hoofdkantoor van deze bouwtak te kopen, omdat de prijs te hoog zo zijn. Verder heeft HEC's grootste schuldeiser, Korea Exchange Bank, laten weten dat het geen nieuwe leningen zal verstrekken aan het noodlijdende concern. De negatieve reacties op het vijfde reddingsplan in zes maanden zijn een nieuwe tegenslag voor de Hyundai-divisie, dat schulden heeft ter waarde van 11,7 miljard gulden. Volgens analisten zal de familie Chung, oprichters van het conglomeraat, haar belangen in HEC moeten verkopen wil ze bouwpoot nog redden van het faillissement.