POTTERHOEKJE

Loten en tranen om nieuw Potterboek

ALS STRAKS op 9 december de Nederlandse vertaling uitkomt van het nieuwe Potterboek, Harry Potter en de Vuurbeker, wie mag het dan als eerste lezen. Over dit probleem is nu al in sommige gezinnen met verschillende kinderen in de Potterlezende-leeftijd ruzie uitgebroken. Om problemen te voorkomen, is in sommige families geloot. Toen de jongste zus van een gezin in Zuid-Holland het HP4–lootje trok, kon de oudere zus haar tranen niet bedwingen. Overigens bestaan ook bij volwassenen Potterproblemen. Zo vertelde een moeder dat ze op bed steeds het Potterboek afpikte dat haar man las, als ze dacht dat hij in slaap was gevallen. Maar steeds als ze het boek te pakken had, schrok haar man weer wakker: zodoende moest ze toch wachten met lezen.

Stomme boekreclame

HALLO POTTERHOEKJE, ik heb een hele stomme reclame voor een boek gezien. Achterop het boek Phelimen en het steengebroed stond: `Heb je genoten van Harry Potter, probeer dan iets beters'.

Wij weten dat dit ONMOGELIJK is.

(Eigen nieuws van Robbert Connor, Leeuwarden)

Potternacht in Amsterdam

IN DE WESTERKERK in Amsterdam is het feest in de nacht van 8 op 9 december, meldden we vorige week. Dan is er een speciale Potternacht voor kinderen als de Nederlandse vertaling van HP4 verschijnt. Je kunt er alleen met een kaartje in, die je kunt bestellen bij de Kinderboekwinkel in Amsterdam: 020-6224761. Volgende week een uitgebreide lijst met Potterfeesten op 8 en 9 december.

Win Pottercd met voorleeswedstrijd

DOE MEE MET de Potterhoekje voorleeswedstrijd en maak kans op de Pottercd. Lees je favoriete stukje uit je favoriete Potterboek op een bandje. Het fragment mag niet langer duren dan 1 minuut. Zet je naam, adres, leeftijd, boektitel en paginanummer op het bandje. Stuur het voor 9 december aan onderstaand postadres. De hoofdprijs is de Pottercd, waarop het eerste boek helemaal voor wordt voorgelezen daar Jan Meng (beluister een stukje op het Potterhoekje op internet, onder wedstrijd). Elke week worden onder de inzenders Amerikaanse Potterspullen verloot. Deze week gaat alvast een Potterpet naar Eva Hetharia, 11, Bussum.