Madonna en Eminem winaars MTV-prijzen

De Amerikaanse popartiesten Madonna en Eminem hebben gisteren twee MTV Europe Awards gewonnen. Madonna ontving tijdens de met optredens omlijste uitreiking in Stockholm de prijzen in de categorieën `dance' en `beste vrouwelijke artiest', de afwezige rapper Eminem in de categorieën `beste hiphop-artiest' en `beste album' voor `The Marshall Matters', waarvan er inmiddels wereldwijd zes miljoen exemplaren zijn verkocht.

Andere prijswinnaars waren onder meer The Backstreet Boys ('beste groep'), Robbie Williams (`beste song' voor `Rock DJ'), Moby (`beste video' voor `Natural Blues'), All Saints (`beste popgroep'), Blink 182 (`beste nieuwe act'), The Red Hot Chili Peppers (`beste rock groep'), Ricky Martin (`beste mannelijke artiest'), Jennifer Lopez (`beste arrenbie') en Kane (`beste Nederlandse act').

Er zijn in totaal 21 prijzen uitgereikt. De toekenning werd bepaald door tv-kijkers uit heel Europa die op een website hun stem konden uitbrengen. Dit jaar stemden volgens MTV zes miljoen mensen, drie keer zo veel als vorig jaar.