Gouden tip

Psstt. Niet verder vertellen. En je hebt het niet van mij. Gouden tip.

Gooi Wolters Kluwer eruit. Koop aandelen DSM.

Hoezo?

De mannen aan de top doen het zelf. En wie weten nu beter wat er in hun bedrijf omgaat dan de topmanagers die het dichtst bij het haardvuur zitten?

Kijk naar DSM. De financiële man in de raad van bestuur van chemieconcern DSM, L. Ligthart, is aan het kopen. Op 31 oktober kocht hij 3.000 aandelen voor 34 euro per stuk, een dag later nog eens 2.000 voor 33,60.

En Wolters Kluwer dan?

Bestuurder J. Detailleur kocht in maart 700 aandelen van zijn werkgever. De koers was toen in elkaar gedonderd na een winstwaarschuwing en het onverwacht vertrek van de bestuursvoorzitter van de uitgever. Detailleur kocht de aandelen voor 23,06 euro per stuk, maar heeft vorige maand weer 2.000 aandelen verkocht met 3 euro winst per stuk.

Oh, daarom staan al die tv-toestellen op de directieburelen op de koersenpagina's van Teletekst.

Echt een gouden tip. Hoewel? Twee directeuren van Ahrend incasseerden onlangs een minimale winst op hun personeelsopties, om de volgende dag te zien dat concurrent Buhrmann een vijandig bod wilde doen, dat de koers van Ahrend omhoog joeg.

Dus?

Er zit geen muziek meer in Wolters Kluwer, of er volgt een vijandig bod.

    • Menno Tamminga