WISDOM OF HARRY

Achter de naam The Wisdom Of Harry schuilt de Engelsman Peter Astor. Deze Astor noemde zijn eerste cd House Of Binary en zette op het hoesje uitsluitend nullen en enen. Te oordelen naar de muziek is het mogelijk dat Astor de nummers in zijn eentje heeft gemaakt.

House Of Binary klinkt als een eindeloos geduldig in elkaar gezet geheel, waarbij een toegewijde gitarist allerlei klankkleuren aan zijn gitaar heeft ontlokt, wat ouderwetse synthesizers aan het werk heeft gezet en met brushes over een drumstel heeft geaaid. Veel liedjes zijn instrumentaal, opgebouwd rond simpele gitaarthema's. Maar de eenvoud wordt verlevendigd met mooie geluidseffecten. Zo lijkt het in sommige nummers alsof Astor de instrumenten allemaal in een bepaalde positie ten opzichte van elkaar heeft gezet om zo diepte te verkrijgen. Dit geeft de luisteraar een kwellend genoegen; je zou je gehoor een bocht willen laten maken, om te kunnen horen wat zich verderop afspeelt. Astor maakt soms banalere, lo-fi-liedjes. Maar als afwisseling mogen die er ook zijn, want The Wisdom Of Harry brengt het mysterie terug in de gitaarmuziek.

The Wisdom Of Harry. House Of Binary (OLE 414-2)

    • Hester Carvalho