Shell

In het artikel `De naweeën van het zwarte tij' (3 november), staat dat Shell en andere oliemaatschappijen ,,hun tankvloten allemaal verkocht hebben''. Dat zou Shell volgens een betrokkene gedaan hebben omdat het ,,als de dood is dat wanneer een tanker vergaat er een schelp [Shell's logo] op de schoorsteen staat''. Shell beschikt echter nog steeds over een eigen vloot van 50 tankers, hoewel die in het verleden aanzienlijk groter was. Dat Shell daarnaast gebruik maakt van gecharterde tankers heeft te maken met kosteneffectiviteit en flexibiliteit. Dat Shell bij dit soort rampen haar verantwoordelijkheid neemt mag blijken uit het feit dat het na het vergaan van de `Ievoli Sun' onmiddellijk naar buiten heeft gebracht dat een deel van de lading (het styreen) in haar opdracht werd vervoerd. Daarna zijn onmiddellijk deskundigen naar de kust van Bretagne gestuurd om de autoriteiten behulpzaam te zijn.

    • Reinier Treur
    • Shell Persdienst