Selectie Theater

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 18 nov Weert Munttheater; 23 nov Zaandam Zaantheater.

Conijn van Olland

Snel gemonteerde en vaak verrassende Orkater-collage, met Beppe Costa als de broer van Napoleon die de eerste koning van Nederland was. 18 nov Dordrecht Kunstmin; 21 nov Zoetermeer Stadstheater; 22 nov Rotterdam Lantaren/Het Venster; 23 nov IJmuiden Witte Theater.

Een nagelaten bekentenis

Bij het Nationale Toneel bewerkte Ger Thijs Marcellus Emants' fin-de-siècle-roman tot een ijselijke monoloog. De verteller die Thijs neerzet is een kille moordenaar en tegelijkertijd een gevoelige, naar contact met zijn medemens snakkende heer. En zo ontstaat, onder regie van Frans Strijards, het portret van een verknipt mens in een omgeving met een zichzelf tegensprekende moraal. 18 nov Arnhem Schouwburg; 20 nov Meppel Schouwburg Ogterop.

Bernhard

In haar afscheidsvoorstelling bij Toneelgroep Amsterdam speelt Sigried Koetse een kreng van een actrice en die actrice speelt een onuitstaanbare koningin... Een komedie vol zelfspot en dubbele bodems, gemodelleerd naar Am Ziel van Thomas Bernhard en op de spits gedreven door schrijver/regisseur Gerardjan Rijnders. T/m 18 nov Amsterdam Schouwburg; 20 nov Rotterdam Schouwburg; 21 nov Eindhoven Stadsschouwburg; 22 nov Arnhem Schouwburg; 23 nov Den Bosch Theater aan de Parade.

De pianostemmer

Cabaretier Bert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 17 nov Winsum De Hoogte; 18 nov Soest C-3.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met diverse kandidaten en harde vragen. 21 nov Deventer De Leeuwenbrug.

Zin

Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 17 nov Hoogezand-Sappemeer `t Kielzog; 21 nov Wageningen Junushoff; 23 nov Enschede Twentse Schouwburg.

Verzameld werk

Ellen Vogel en Roos Ouwehand houden elkaar mooi in evenwicht in een stuk van Donald Margulies over een jonge schrijfster die in de leer wil bij haar grote voorbeeld. Tot en met 18 november Amsterdam Nieuwe de la Mar; 22 november Uden Markant.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 17 nov Ede Marnixcollege; 19 nov Druten Agora; 21 nov Eindhoven Stadsschouwburg; 23 nov Rotterdam Luxor.

Voorwaarts en niet vergeten

Jenny Arean solo met oud en nieuw repertoire, vrolijke verhalen en op volle sterkte. 17 nov Winschoten De Klinker; 23 nov Valkenswaard De Hofnar.

42nd Street

Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. T/m 19 nov Rotterdam Luxor; 22 nov t/m 3 dec Nijmegen Stadsschouwburg.

Herman van Veen

Nieuw en oud repertoire in een ingetogen recital, waarin toch ook de bokkensprongen niet ontbreken. T/m 2 dec Amsterdam Carré.