Selectie Galerie

Marco Paulo Rolla

De Braziliaanse kunstenaar Marco Paulo Rolla laat in Galerie Loerakker zijn nieuwe werk Picknick zien. Deze installatie is helemaal uitgevoerd in keramiek en bestaat uit een geblokt tafelkleed van twee bij drie meter, met daarop de resten van een eet- en drinkfestijn. Broodkorsten, stukken vlees, afgekloven vis en fruit, hagedissen en vliegen: alles is tot in detail in keramiek nagemaakt. 11 nov t/m 9 dec, Keizersgracht 380, Amsterdam. Wo t/m za 13-17u30.

DEAF

Deze en volgende week vindt op diverse locaties in Rotterdam de vijfde editie van het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) plaats. Deze interdisciplinaire biënnale onderzoekt de raakvlakken tussen kunst, technologie en maatschappij. Het thema dit jaar is tijd: DEAF onderzoekt hoe onze perceptie van tijd beïnvloed wordt door mediatechnologie. Op het programma staan een symposium, workshops, presentaties van academies, lezingen,performances, muziekoptredens, filmvoorstellingen en een tentoonstelling met interactieve kunstwerken. T/m 26 nov in V2, Showroom Mama, het Nederlands Foto Instituut, De Unie en Lantaren/Venster. Inlwww.v2.nl/deaf/00.

De Rijke/De Rooij

De installaties van De Rijke/De Rooij combineren de taal van de schilderkunst met die van de cinema. Hun films hebben geen verhaallijn en bestaan vaak uit lange statische shots. Bantar Gebang (2000), het nieuwste werk van het duo, is een tien minuten durende film die werd opgenomen in Bekasi, West Java. Vanuit één camerastandpunt is een opname te zien van de op een vuilstortplaats gebouwde nederzetting Bantar Gebang. In de schemering van de vroege ochtend scharrelen er wat kippen en duiven rond en lopen mensen door het beeld. Langzaam wordt het licht en breekt een nieuwe dag aan. T/m 10 dec in Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u.

Kees en Pat Andrea

`Honderd jaar schilderen heet de tentoonstelling van Kees en Pat Andrea (vader en zoon) in Galerie Quintessens. De Haagse kunstenaars zitten samen een eeuw in het vak, Kees zestig jaar en Pat veertig. Beide kunstenaars schilderen enigszins dromerige en absurdistische taferelen in een realistische stijl. Beiden zijn ze, door langdurig verblijf in het buitenland, sterk beïnvloed door niet-westerse culturen: Kees door de Hongaarse volkskunst en Pat door de Argentijnse schilderkunst. T/m 18 dec, Nieuwegracht 53, Utrecht. Wo t/m za 12-17u.

En verder

Schilderijen van Bettie van Haaster t/m 2 dec in Galerie de Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam. Wo t/m vr 10u30-18u, za 14-18u.