Nieuw leeuwtje

Toen het hondje van mijn vrijgezelle tante was doodgereden, was mijn tante behalve diepbedroefd ook vastbesloten om op de kortste termijn een nieuw exemplaar van dezelfde soort te bezitten. Haar overleden lieveling was een langharig keeshondje met spitse snuit, een Maltezer leeuwtje. Met zoveel overredingskracht vroeg ze me de opvolging te regelen, dat ik bij haar thuis al de telefoon pakte en 0900-8008 naar het dichtstbijzijnde asiel vroeg.

Een onduidelijke stem nam op. Twee keer moest ik vragen of ze ook Maltezer leeuwtjes in hun opvang hadden. De man werd reuze vrolijk. Haha, nee hoor, die niet, maar ik heb hier wel flink wat Afghanen! Zo grapte hij nog even door voor het tot me doordrong welk nummer ik gekregen moest hebben. Ach tantetje! Aan de telefoon: het pas geopende asielzoekerscentrum!

    • Jelle L.S. Pijpers