Den Bosch mag spelers ontslaan

FC Den Bosch heeft van de arbitragecommissie van de KNVB toestemming gekregen om de contracten van acht spelers te ontbinden. De commissie was van mening dat de Bossche voetbalclub een juiste combinatie van economische, financiële en sportieve redenen heeft om de spelersgroep te verkleinen. Bewindvoerder Van der Bilt van Den Bosch is tevreden over het besluit van de KNVB. ,,Het is natuurlijk nooit leuk als je acht mensen moet ontslaan, maar we zijn blij dat we zekerheid hebben. Hierdoor is een aanzienlijk deel van de financiële problemen opgelost.''

De in financiële nood verkerende club vroeg in september ontslag aan voor elf spelers. Mourad kon uiteindelijk toch bij de Bossche club blijven, doordat een anonieme geldschieter garant voor hem wilde staan. Schenning (NAC) en Jones (Uniao Madeira) vonden een andere club. Van der Laan, Ribeiro, Bociek, Liefden, Speijer, Hermes, Khemli, Ettalaoui moeten de club verlaten.