KNLTB zoekt opvolger voor captain Schapers

Tenniscoach Michiel Schapers ontkent dat hij vanwege de kritiek van de spelers al een maand geleden zijn ontslag als captain van het Nederlandse Davis Cupteam heeft geaccepteerd. Gisteravond maakte Klaas Rijpma, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Lawn en Tennisbond (KNLTB) bekend dat het bestuur al met een potentiële opvolger van Schapers had onderhandeld. ,,Die kandidaat was voor alle partijen acceptabel, maar het ketste af.''

Vorige week stuurde Richard Krajicek namens zijn teamgenoten in de Davis Cup-ploeg een brief aan de KNLTB, waarin hij de sectie toptennis een ultimatum stelde. Voor 9 december diende de vervanging van Schapers als Davis Cup-captain te zijn geregeld. Mede op verzoek van Schapers stuurt KNTLB-voorzitter Rijpma nu aan op een snelle oplossing. ,,Michiel is al te veel beschadigd door deze affaire'', zei Rijpma. ,,We willen hem absoluut behouden als begeleider van de jeugd. Maar in het Davis Cupteam is blijkbaar sprake van een botsing van karakters. Door alle commotie is hij in die functie moeilijk te handhaven.''

Schapers zei vanochtend niet te weten dat de bond al met zijn opvolger heeft onderhandeld. ,,De uitspraken van Rijpma zijn nieuw voor mij.'' Een woordvoerdster van de KNLTB ontkende dat Rijpma zich had uitgelaten over het vertrek van Schapers als Davis Cup-captain.