Deutsche Bank wil belangen verzilveren

Deutsche Bank wil al haar aandelenpakketten te gelde te maken. Het grootste bankbedrijf van Duitsland wil daarmee in 2002 beginnen. Uiterlijk vijf jaar later moeten alle belangen van de hand zijn gedaan. De bank kan in die jaren ettelijke miljarden aan bijzondere baten binnenhalen, aldus Axel Pfeil, hoofd van Deutsche Bank-dochter DB Investor in een gesprek met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De marktwaarde van de aandelenpakketten bedraagt meer dan 20 miljard euro (44 miljard gulden). In de financiële boeken zijn ze evenwel flink lager gewaardeerd. Tot de grootste belangen behoren pakketten van bijna 12 procent in DaimlerChrysler, dat momenteel ruim 6,7 miljard euro waard is. De krap 10 procent in verzekeringsmaatschappij Münchner Rück is goed voor 6,3 miljard euro; de 4,1 procent in verzekeraar Allianz voor 3,8 miljard euro.