Van Dantzig

Helaas bestaat de bandopname van `Met het oog op morgen' van de bijeenkomst ter gelegenheid van RPF-Kamerlid André Rouvoets boek `Politiek met een hart', niet meer. Want het is wel opmerkelijk dat `psychiater en overtuigd atheïst' A. van Dantzig in zijn ingezonden brief van 25 oktober in Trouw zoveel op- en aanmerkingen heeft bij het verslag van Trouw-redacteur Marcel ten Hooven van 20 oktober.

Mr. J.L. Heldring nam vervolgens die correctie over in zijn column in NRC handelsblad van 27 oktober.

Van Dantzig komt met een reeks correcties van hetgeen hij precies gezegd zou hebben op dat symposium. Blijkbaar weet hij als actief deelnemer aan die levendige discussie achteraf nog de precieze formuleringen. De man moet een fotografisch geheugen hebben.

Als verslaggever in de zaal staat mij echter bij dat Van Dantzig wel degelijk beweerd heeft dat je niet kunt zeggen dat het houden van slaven intrinsiek fout is. Alweer helaas, mijn aantekeningen van de bijeenkomst heb ik niet meer. Maar ja, het geheugen wil ook wat.

    • Piet H. de Jong
    • Politiek Nederlands Dagblad