Selectie Radio

Urubicha. Eerste aflevering van een drieluik over de kunst van het verlangen bij de Russische componist Sergei Rachmaninov en zijn bijna dertig jaar jongere landgenoot, de schrijver Vladimir Nabokov. Radio 4, 19.00-20.00u.

De avonden. Literair variété met A. Moonen, Thomas Verbogt, Peer Wittenbols en Don Duyns. In het tweede uur een gesprek met Rein De Wilde, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Maastricht, over zijn boek De voorspellers, een kritiek op de toekomstindustrie. Na half twaalf Afrikaanse popmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Weldenkende mensen. Discussie over de toekomst van de dagbladjournalistiek met lid van de Raad van Bestuur van PCM, Ben Knapen, marketingadviseur W. Knapper, hoogleraar journalistiek en oud-hoofdredacteur van de Volkskrant Harry Lockefeer en scheidend hoofdredacteur van Het Parool Matthijs van Nieuwkerk. Morgen, Radio 1, 16.04-17.00u.