`Eureko wil Equitable'

De internationale verzekeringsgroep Eureko, waarvan Achmea deel uitmaakt, heeft zijn oog laten vallen op de Britse verzekeraar Equitable Life. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag.

De verzekeringsgroep heeft nog niet besloten of het tot een bod zal overgaan op Equitable, dat zichzelf afgelopen juli in de aanbieding deed. Behalve Eureko hebben ook het Britse Prudential en GE Capital interesse getoond voor het 238-jaar oude Equitable. Ook zij hebben nog geen bod uitgebracht.

De grootste verzekeraar van Groot-Brittannië, CGNU, overwoog eerder eveneens om Equitable over te nemen. Recent werd bekend dat CGNU echter geen bod uitbrengt. In september meldden de Britse media ook al dat Aegon een bod op de levensverzekeraar voorbereidde van 4 miljard pond (14,7 miljard gulden). De Nederlandse maatschappij zou zijn afgehaakt wegens de onduidelijke financiële situatie van Equitable.

De Poolse regering probeert een overeenkomst tussen Eureko en de Poolse verzekeraar PZU terug te draaien. Eureko zou 30 procent kopen van PZU, dat 60 procent van de Poolse verzekeringsmarkt in handen heeft.