Duitse minister veroordeeld

De Duitse minister van Verkeer, Reinhard Klimmt, is veroordeeld tot een boete van 27.000 mark omdat hij als voorzitter van het noodlijdende FC Saarbrücken illegaal 600.000 mark aan sponsorgeld voor de voetbalclub heeft aangenomen. Hij is niet van plan af te treden omdat de affaire volgens hem niets met zijn huidige functie te maken heeft. Klimmt beschouwt zichzelf als onschuldig. De minister, die tot zijn nederlaag bij de verkiezingen in Saarland minister-president van die deelstaat was, heeft zijn vonnis alleen aanvaard om een slepende beroepszaak te voorkomen. De oppositie dringt er op aan dat Klimmt vertrekt of wordt ontslagen. ,,Iedere federale minister die veroordeeld is, zou moeten opstappen'', vindt CDU-secretaris-generaal Laurenz Meyer. Ook FDP-leider Wolfgang Gerhardt liet zich in die zin uit.